Cégtörténet

A Delta-Popp Kft. 1991 óta van jelen a használt gépjármû piacon. A vállalkozást belga-magyar vegyes-vállalatként alapították. Alapító tagok egyrészrõl Popp Pál Zoltán jelenlegi tulajdonos, másrészrõl Alain Broquet, a brüsszeli Delta S.p.r.l. autóipari vállalat tulajdonosa. Mindketten 50-50% tulajdoni hányaddal rendelkeztek.

Az elsõ négy gazdálkodási évben a magyar tulajdonos a keletkezett profit rá esõ részét teljes egészében a vállalkozásban hagyta. Az ily módon kumulálódott tõkét az ötödik évben - egyéb vállalkozásaiból származó bevételeivel megnövelve - arra használta fel, hogy a külföldi partner tulajdoni hányadát megvásárolja. Ez idõtõl fogva a kft. 100%-osan magyar tulajdon lett.

A 90-es évek második felében a cég extenzív fejlesztési iránya akkoriban az egyre inkább teret nyerõ emporium szemléletet követte. Több hektárnyi kereskedelmi-szolgáltató övezeti besorolású ingatlant vásárolt fel, illetve bérelt ki Budapest frekventált részén, az Éles saroknál. Az ingatlanokat közmûvesítették, rajtuk használt autó kereskedelmi telephelyet építettek.

Budapest különbözõ részébõl 32 önálló autókereskedelmi kft. helyezte át ide a telephelyét, s lett a Delta-Popp Kft. bérlõje. A cég tevékenységi köre ezáltal egy új profillal bõvült, mely új bevételi forrást, és nem utolsó sorban intenzív fejlesztési lehetõséget teremtett. A Delta-Popp Kft. és a bérlõ cégek között nem csupán egyszerû bérbeadó-bérlõ kapcsolat alakult ki, hanem bérbeadó díjazás ellenében egyéb szolgáltatásokat is nyújt, például hitelügyintézés, gépjármûvek eladásra történõ felkészítése, stb.

Évente a cégcsoport 5 000 - 6 000 gépjármûvet értékesít. Ez 5 000 - 6 000 ügyfelet jelent, akik közvetlen üzleti kapcsolatba kerültek valamelyik kft-vel.

A Delta-Popp Kft. immár Magyarország legnagyobb értékesítési volumennel rendelkezõ cégcsoportjává nõtte ki magát a szektorban. Jegyzett tõkéje 81 000 000 Ft, az éves forgalom volumene 600 000 000 Ft és 900 000 000 Ft között mozog. A Delta-Popp Kft. fennállása óta, minden évben nyereséges.